Dag van de Componist

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert New Music NOW de eerste Dag van de Componist met als motto Leve de Componist! Een feest van de nieuwe muziek. Door het hele land klinkt muziek van in Nederland actieve componisten: niet alleen in concertzalen en theaters, maar ook vanaf klokkentorens, op straat en in huiskamers. De NTR en VPRO verslaan het live en New Music NOW streamt de hele dag door concerten en vraaggesprekken. Reporters doen vanuit het hele land verslag van de Dag van de Componist.

Festival Dag in de Branding zorgt er samen met de vaste partners voor dat er op deze dag ook in Den Haag vele concerten en activiteiten zijn. Hieronder vind je een overzicht van het afwisselende programma. De meeste concerten zijn gratis te bezoeken! Kijk hier voor meer informatie.

PROGRAMMA DEN HAAG

10.00 – 14.00 uur Studio Lulofstraat 55
gratis workshop (vooraf reserveren vereist)

Sara Zamboni geeft voor amateur-componisten een workshop
Meer info en aanmelden

Sara Zamboni

12.00 uur het carillon van de Grote Kerk
gratis te beluisteren

Gijsbert Kok, beiaardier, speelt de volgende werken:
Henk Badings – Suite no. III (1953)
– Preludium
– Scherzo
– Air
– Passacaglia
Il Hoon Son – Around (2015)
Cristiano Melli – Kleine Scheveningse Wals no. 2
Cornelis de Bondt – Carillon Catalogue 333
Gilius van Bergeijk – Blue Bells (2015)
Sylvia Maessen – Vijf mini- scherzi (2010)
Renadi Santoso – Freedom Bells (2020)
Yota Morimoto – Bright Pledge (2019)
Roel van Oosten – Towards Victory (2020)

12.00 uur boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan
gratis toegang

Jeroen Elfferich en Ivan Pavlov, piano
Jeroen Elfferich schrijft muziek voor twee piano’s. Samen met de Bulgaarse pianist Ivan Pavlov vormt Jeroen een uniek piano-duo zich uitsluitend richt op het uitvoeren van zijn composities op twee
aluminium Rippen-vleugels. Tijdens het optreden in Paagman klinken composities van hun cd die onlangs is uitgebracht bij Etcetera Records.

15.00 uur start programma AMARE, ensemblezaal KC
gratis toegang

Ensemble Academy Koninklijk Conservatorium
musici Residentie Orkest
Yuchen Richard Zhang, viool
Martijn Padding – White Eagle

New European Ensemble
Seung-Won Oh – Sifting Through Memory | Black Crow (NL premiere) | nieuw werk

New European Ensemble

16.30 uur start programma Kloosterkerk
gratis toegang

Ensemble Klang; Geerten van de Wetering, orgel
Thomas van Dun – Light Mass 

De jonge componist Thomas van Dun bestrijkt het hele spectrum tussen symfonieorkest en dance. In zijn compositie Light Mass wil hij een trance-ervaring bewerkstelligen. Ontwikkeld in opdracht van Festival Dag in de Branding tijdens Thomas’ traject als artist-in-residence. De uitvoerenden zijn Ensemble Klang en de avontuurlijke organist Geerten van de Wetering.

17.00 uur Kloosterkerk
gratis toegang

Matangi Quartet speelt een selectie uit de #90seconds composities. Er zit een aantal ‘Haagse’ componisten tussen, onder wie Kate Moore, Rembrandt Frerichs, Marijn van Prooijen en Rogier Bosman, maar ook kwartetleden Karsten Kleijer en Maria-Paula Majoor hebben zelf composities geschreven.

17.30 uur Kloosterkerk
gratis toegang

Geerten van de Wetering, organist
Matthijs van Koene, panfluit
Daan Manneke – Perfla!
Calliope Tsoupaki – Song for life and death
Oene van Geel – E in a cage
Roderik de Man – Turbolenza di protoni!

Panfluitist Matthijs Koene en organist Geerten van de Wetering spelen werken van Nederlandse componisten in de monumentale Kloosterkerk aan het Lange Voorhout.

Geerten van de Wetering

20.00 uur Theater de Vaillant
toegang € 15, www.devaillant.nl

Ensemble Modelo62 spelen op 18 juni om 20:00u en 19 juni om 15:00u de muziektheaterpoductie BallerinaBallerina van Petra Strahovnik BallerinaBallerina is een muziektheatervoorstelling over een 15-jarig autistisch meisje dat op haar tenen loopt als ze stress ervaart. Daarom noemt iedereen haar Ballerina. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Sloveense schrijver Marco Sosič.
De Haags-Sloveense componist Petra Strahovnik zet zich met haar werk in voor bewustwording over mentale condities die afwijken van de standaard. Ze combineert muziek en performance art om ervaringen te creëren die bijdragen aan beter begrip voor verschillen tussen mensen.

BallerinaBallerina – Petra Strahovnik

23:45 – 00:45 Paard, Kleine Zaal
toegang €47,50 (geeft toegang tot het gehele Grauzone-programma van 18 juni)

Alberta Balsam is onderdeel van het Grauzone festival. Even toegankelijk als avontuurlijk beweegt ze zich net buiten Aphex Twin-universum. Haar eigentijdse, dromerige twist op de IDM-sound van de Ierse pionier gooit steeds meer hoge ogen in Nederland en omstreken.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten