Het team van Festival Dag in de Branding

Caroline Bakker, directeur Festival Dag in de Branding

Caroline Bakker, directeur

Caroline Bakker heeft namens de Johan Wagenaar Stichting sinds 2006 de leiding over Festival Dag in de Branding. Caroline studeerde Klassieke Taal- en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte als productieleider voor o.a. het Nieuw Ensemble en organiseerde cursussen en internationale seminars voor de Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA). Naast haar werk voor Dag in de Branding doet Caroline losse projecten als (interim-) zakelijk leider voor diverse artiesten en ensembles. Sinds voorjaar 2020 is zij zakelijk leider van festival The Big Sing (Internationale Koorbiënnale) in Haarlem.

Isa Goldschmeding, artistiek coördinator van Festival Dag in de Branding

Isa Goldschmeding, artistiek coördinator

Isa Goldschmeding is actief als violist in diverse ensembles, waaronder het door haar mede opgerichte Kluster5. Daarnaast is ze werkzaam bij het Koninklijk Conservatorium als coördinator Professional Integration en coördinator van de Master New Audiences and Innovative Practice.

Dieke van der Spek, marketing bij Festival Dag in de Branding

Dieke van der Spek, marketing

Dieke van der Spek is sinds 2011 verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van het festival. Zij studeerde Algemene Cultuur Wetenschappen en Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast haar werk voor Dag in de Branding werkt zij als freelancer ook voor diverse andere culturele instellingen met haar bedrijf Ludieke Marketing & Communicatie.

Samenwerkingen en residencies

Meriç Artaç, artist-in-residence 2019-2021

Van 2019-2021 was  Meriç Artaç artist-in-residence bij Festival Dag in de Branding. De Turkse componiste presenteerde in elke editie van het festival nieuwe muzikale karakters. Op 13 november 2021 nam zij afscheid van het festival met haar opera The Arrival of Mr. Z waarin alle karakters samenkomen. Meriç Artaç (1990) is geboren in Istanboel, waar ze als vijfjarige al naar het conservatorium ging. Haar master compositie haalde ze in 2015 bij Peter-Jan Wagemans in Rotterdam (Codarts). Muziektheater is de grote liefde van Meriç Artaç.

Meer over Meriç Artaç en de personages die terugkomen in haar werk tijdens haar residency leest u hier.

Saskia Lankhoorn, curator 2017-2019

Van 2017-2019 was Saskia Lankhoorn curator van Festival Dag in de Branding. De veelzijdige en eigenzinnige pianiste is actief op het gebied van solo en kamermuziek in de hedendaagse muziek scene. Ze trad op met ensembles als Asko|Schönberg, ELECTRA en Slagwerk Den Haag en is als medeoprichter vast verbonden aan ensemble Klang. Ook vormt Saskia het pianoduo X88 met de Canadese pianiste Vicky Chow, bekend van de Bang on a Can All Stars. Afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium heeft Lankhoorn stevige banden met Den Haag. Als soliste timmert zij aan de weg met eigenzinnige projecten waarin zowel oog als oor worden uitgedaagd.

Christian Karlsen, artistiek coördinator 2015-2017

Van 2015-2017 was dirigent Christian Karlsen artistiek coördinator van Festival Dag in de Branding. Christian Karlsen is een maker met een duidelijke eigen visie en frisse ideeën voor projecten. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd als dirigent zijn vleugels al internationaal uitgeslagen. In Nederland en Scandinavië, maar ook in Engeland, Duitsland en Oostenrijk wordt hij gezien als een groot talent als het gaat om de uitvoering van hedendaagse muziek. Zijn tweejarige aanstelling werd mede mogelijk gemaakt dankzij een genereuze subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten