Nieuwe curator Meriç Artaç

Elke 2 jaar krijgt een nieuwe jonge maker de kans om als curator zijn of haar stempel te drukken op de programmering van Festival Dag in de Branding. Op dit moment is dat Saskia Lankhoorn en vanaf september 2019 wordt zij opgevolgd door Meriç Artaç. NRC sprak met haar als een van de ‘rijzende sterren van 2019’.

Rijzende ster Meriç Artaç timmert flink aan de weg. De Turks-Nederlandse componist werkt aan een opera voor het Grachtenfestival deze zomer. Meriç Artaç (1990) was vijf jaar oud toen ze begon met pianospelen aan het conservatorium in Istanbul. Niet haar ouders, maar haar basisschool voedde de vroege liefde voor muziek. „Ik had moeite met lezen en schrijven, en werd door mijn school naar een speciaal centrum gestuurd voor een test. Daar gaven ze het advies om een muziekopleiding te gaan volgen.”Lees het complete artikel op NRC.nl

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten