Severade van Maxim Shalygin alsnog live te zien

In juni speelden Maya Fridman en Cello Octet Amsterdam het stuk Severade van componist Maxim Shalygin vanwege de coronamaatregelen voor een online publiek tijdens ons festival. We zijn verheugd aan te kondigen dat zij dit op 19 september a.s. voor een live publiek mogen doen in de Nieuwe Kerk. Een mooie toegift na ons programma op 18 september in samenwerking met Rewire. De kaartverkoop is gestart.

Is de aanblik van acht cellisten op het podium al behoorlijk spectaculair, beeldend kunstenaar Rob van den Broek ontwierp bovendien een nieuw instrument dat het ensemble de allure van een levende sculptuur geeft. Met Severade werpt componist Maxim Shalygin een blik in de toekomst. De klassieke cello die de leden van het Cello Octet Amsterdam bespelen completeert hij met een futurische robotcello. Deze door Rob van den Broek ontworpen installatie is een elektrisch aangedreven instrument dat mysterieuze, lage en lang doorklinkende tonen voortbrengt. Precies wat Shalygin zocht voor zijn ‘Serenades aan de Noordzee’, zoals de vertaling van Severade luidt. Lees meer.

Bestel uw kaarten.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten