Vier sterren in NRC

Joep Christenhusz was voor NRC bij het Goebaildoelina Festival op zaterdag 6 oktober 2018 en schreef er een prachtige recensie over.

Ze had er persoonlijk bij willen zijn, maar een ongelukkige val maakte dat Sofia Goebaidoelina zaterdag verstek moest laten gaan in Den Haag. Met pijn in het hart, zo liet de 86-jarige Russische componiste per brief weten. Haar muziek klonk er niet minder om: tijdens de 49ste editie van Dag in de Branding gaf een steengoed New European Ensemble (NEUE) een meer dan veertig jaar omvattende bloemlezing van haar werk.

Fluitiste Felicia van den End blies het themaatje snaaks wervelend uit haar instrument en produceerde op altfluit een spookachtig kwarttoongehuil. Samen met violiste Rada Ovcharova hield ze je op het puntje van je stoel in de uitgebeende solo- en duetpassages.

Lees de hele recensie op nrc.nl

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten