4 november – Ensemble Intercontemporain

Extra concert georganiseerd door Festival Dag in de Branding!

Een hallucinerende klanktrip. Laat dat maar over aan Duitslands belangrijkste componist van dit moment, Wolfgang Rihm. Hij bundelt de krachten met het wereldvermaarde Franse Ensemble Intercontemporain en het Nederlandse videocollectief 33 1/3 voor een bijzondere uitvoering van Rihms Concerto Séraphin (2006-2008). Een unieke kans om het door Pierre Boulez opgerichte topensemble te zien!

De betoverende partituur van Rihm is een hommage aan Antonin Artaud, de befaamde surrealistische toneelschrijver die met zijn essay En finir avec les chefs-d’oeuvre (‘Het moet afgelopen zijn met die meesterwerken voor de zogenaamde elite’) zich tegen de bourgeoiskunst keerde. Zijn antwoord was het Antitheater en het Theater van de Wreedheid. Dit gegeven heeft Rihm vertaald naar een expressieve muziek die zich kenmerkt door een onconventionele instrumentatie, lyrische lijnen en een sterk emotionele geladenheid. Op eenzelfde intuïtieve manier zijn de videokunstenaars van 33 1/3 op zoek gegaan naar de essentie van Artauds universum.

Ensemble Intercontemporain treedt voor het eerst in zijn veertigjarig bestaan in Den Haag op.

In samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ en November Music, met dank aan het BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van den Berch van Heemstede Stichting (www.berchvanheemstede.nl) en de gemeente Den Haag

za 4 november 20.30 uur
Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium, Den Haag
Bestel nu!

Ook te zien:
do 2 november 20.15 uur
Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam

vr 3 november 20.30 uur
November Music,Verkadefabriek, Den Bosch

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten