David Kweksilber speelt “twee intiem klinkende stukken”

Muzikant David Kweksilber speelt tijdens het exclusieve online programma op zondag 25 oktober maar liefst twee van de drie stukken die alleen online te bekijken zijn. “Twee intiem klinkende stukken met een totaal verschillende klankwereld en karakter. Één in de ruimtelijke akoestiek van de Elektriciteitsfabriek, de ander met een elektronische dimensie.“, aldus Kweksilber.

Hij waagt zich aan het nieuwste werk van Meriç Artaç, composer-in-residence bij het festival. Zij presenteert een voorstudie van het karakter Yori, onderdeel van de veelomvattende muziektheaterproductie waarmee zij over een jaar afscheid wil gaan nemen. David Kweksilber vertolkt Yori’s monologue intérieur, die in een latere versie over basklarinet, strijktrio en mime-speler zal worden verdeeld.

Ook speelt Kweksilber het weemoedige solostuk Thin Air van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. Een stuk dat zij schreef voor Festivals for Compassion, een initiatief van festival Wonderfeel: ruim 50 festivals in Europa brengen een ode aan de compassie en solidariteit die de coronacrisis losmaakt. Waaronder dus ook Festival Dag in de Branding! Op de vraag of Kweksilber iets van deze 50 uitvoeringen bekeken heeft ter voorbereiding op zijn concert, antwoordt hij: “Ik ga fris het podium op, heb niets bekeken, ben Thin Air aan het verinnerlijken.” Het stuk is geschreven naar aanleiding van de coronacrisis. Voor Kweksilber heeft deze crisis gelukkig ook een positief gevolg: “Meer studietijd, daar heb je altijd wat aan.”

Kweksilber speelt zondag niet voor een live publiek. Hij neemt de concerten al eerder op, zonder publiek, voor de camera. Heeft dat invloed op zijn spel? “Ik zal extra overdrachtelijk spelen, de tand des tijds speelt ook mee… Ik ga genieten van beide bijzondere composities.”, aldus Kweksilber. Hij kijkt ook uit naar de andere onderdelen van het festivalprogramma: “Heerlijk om je onder te dompelen in het complete programma, rijk aan verbeelding en klankkleuren!

Meer informatie over het online programma op 25 oktober vindt u hier.
U kijkt al mee voor slechts 5 euro. Reserveer via de webshop.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten