Sculpturen Lera Auerbach in Amare

Lera Auerbach is een veelzijdig kunstenaar. Naast muziek maakt zij ook sculpturen en die worden tijdens het festival geëxposeerd in Amare. De expositie is van 14 t/m 22 oktober gratis te bezoeken.

Over de expositie
Tijdens het Lera Auerbach Festival worden in Amare diverse bronzen beelden van Lera Auerbach uit Wenen, Berlijn, Miami en New York voor het eerst samen tentoongesteld. In Auerbachs caleidoscopische kunstuniversum ontwikkelt zich een dans tussen contrasten en samenklank waarin het cerebrale en het zintuigelijke verstrengeld zijn. Haar beelden komen voort uit een intuïtieve kern en zijn vrij van de normen opgelegd door een academische opleiding. Auerbachs werk wordt gedreven door haar levenservaringen en bereikte een keerpunt in 2009 toen een verwoestende brand haar studio in New York verslond. Deze catastrofe, die haar bibliotheek, manuscripten, persoonlijke bezittingen en kunstverzameling vernielde, werd voor haar een onverwachte katalysator. Herrijzend uit de as vond ze in het beeldhouwen een louterende uitlaatklep voor haar intense emotionele staat. Door haar muziek, beeldende kunst en literaire creaties bij elkaar te brengen, probeert het festival het veelzijdige karakter van Auerbachs oeuvre, dat zoveel kunstzinnige disciplines omarmt, te doorgronden.

De bronzen sculpturen staan in de foyer op de 2e verdieping van Amare. Ook haar Rooforisms worden tentoongesteld in Amare, in de foyer op de 3e verdieping. De feestelijke opening van de expositie is op vrijdag 13 oktober 16.00 uur. Daarna is de expositie van 14 tot en met 22 oktober dagelijks geopend van 13:00 tot 17:00 uur en gratis te bezoeken. Tijdens de concertavonden van het Lera Auerbach Festival kun je op vertoon van het concertkaartje uiteraard ook naar de expositie. Op de website van Lera staat meer informatie op haar werk met uitleg (in het Engels) over de betekenis.

Lera Auerbach Festival
Van 15 t/m 22 oktober organiseren wij het Lera Auerbach Festival in Amare, de Nieuwe Kerk en Korzo. Een week lang maak je kennis met het werk van deze veelzijdige kunstenaar. Kijk hier voor het complete programma.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten