Films tijdens Lera Auerbach Festival

Lera Auerbach componeerde muziek voor twee balletfilms van choreograaf John Neumeier. Tijdens het Lera Auerbach Festival vertonen we deze films in de SWING in Amare. Kaarten kosten €5.

De Kleine Zeemeermin
18 oktober 16.00 – 18.30 SWING
22 oktober 16.45 – 19.15 SWING
Kaarten koop je hier

Choreograaf John Neumeier toont ons een verfijnde interpretatie van Hans Christian Andersens sprookje De Kleine Zeemeermin (1836). Hij duikt in de diepere thema’s zoals conflicterende liefde en verlies. Deze eigentijdse productie, een visueel verbluffend ballet, bevat opvallende kostuums en decors – gedeeltelijk geïnspireerd door traditioneel Japans theater. John Neumeier verweeft in zijn choreografie elementen uit Andersons biografie. De schrijver speelt dan ook zelf een rol in het ballet. De gevoelens van de kleine zeemeermin en haar tragisch lot worden een weerspiegeling van Anderssons eigen verlangen. Zij zijn één – schepper en creatie. Het is de liefde van de schrijver voor zijn ‘kleine zeemeermin‘ die haar een ziel geeft en haar onsterfelijk maakt, zoals zij hem op haar beurt vereeuwigt. Lera Auerbach componeerde de muziek bij het verhaal van Neumeier.

John Neumeier – choreografie
Lera Auerbach – compositie
San Francisco Ballet & Orchestra
Marin West – dirigent

Lees hier het verhaal van Neumeier’s De Kleine Zeemeermin of neem hier een kijkje achter de schermen.

Tatiana
21 oktober 10.00 – 12.30 SWING
22 oktober 12.30 – 15.10 SWING
Kaarten koop je hier

In de choreografie van John Neumeiers ballet Tatiana komt het verhaal tot leven van een jong meisje dat opgroeide op het Russische platteland. Ze beleeft haar eerste grote liefde en we worden getuige van haar droom, verlangen, herinnering, voorgevoel en de onvermijdelijke realiteit. Het verhaal van Tatiana is gebaseerd op Poesjkins Jevgeni Onegin. Na een eerdere samenwerking met Lera Auerbach vroeg John Neumeier Auerbach wederom de muziek te componeren.

John Neumeier – choreografie
Uitgevoerd door Hamburg Ballet
Philharmonisches Staatsorchester Hamburg
Simon Hewett – dirigent
Lera Auerbach – compositie

Meer weten? Klik hier.

Lera Auerbach Festival
Van 15 t/m 22 oktober organiseren wij het Lera Auerbach Festival in Amare, de Nieuwe Kerk en Korzo. Een week lang maak je kennis met het werk van deze veelzijdige kunstenaar. Kijk hier voor het complete programma.

 

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten