Gastcurator Mathilde Wantenaar ontvangt Buma Classical Award

Geweldig nieuws voor componist Mathilde Wantenaar, gastcurator van Festival Dag in de Branding op 15 en 16 maart aanstaande. Vlak voor de wereldpremiere van haar concert voor accordeon en orkest (op 15 maart te zien in Amare) ontving zij de Buma Classical Award. Wantenaar heeft volgens de cijfers van Buma Stemra in 2023 de meeste inkomsten uit auteursrecht weten te behalen. Daarmee laat ze overwegend oudere en mannelijke componisten en arrangeurs achter zich.

Buma Classical Award
Buma Cultuur reikt Buma Awards uit, waar de Buma Classical Award onderdeel van is. Het is een oeuvreprijs voor hedendaagse componisten die lang actief zijn in de Nederlandse muzieksector. Zij verbinden moderne stromingen met nieuw gecomponeerde “ernstige” muziek, en zijn of haar werk komt onder de aandacht van het grote publiek. Eerdere winnaars waren o.a.: Martin Fondse (2022), Toek Numan (2021), Aart Strootman (2020). Lees verder op de website van Buma Cultuur.

Benieuwd wat Mathilde als gastcurator van ons festival presenteert? Kijk op deze pagina voor meer info over het festivalprogramma op 15 en 16 maart.

Foto: Bart Grietens

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten