Lera Auerbach te gast bij Podium

Lera Auerbach was op 17 oktober te gast in het Radio 4 programma Podium van de NTR. Ze sprak hier over de wereldpremière van haar Vijfde symfonie en het koorwerk Flights of the Angakok.

De componist legt uit wat de betekenis is van het werk Flights of the Angakok. “Het gaat over een sjamaan uit de inuitcultuur. Eigenlijk een kunstenaar die danst en drumt. Hij komt in contact met geesten van de zon, maan en wind. En ook met moeder oceaan. Het zijn de dierengeesten die hem helpen tijdens zijn reis.” Auerbach kwam op het idee voor het stuk na een bezoek aan het poolgebied. In het werk gaat het over de huidige klimaatcrisis en de impact daarvan op de cultuur van de oorspronkelijke bewoners.

Eigenlijk is Auerbach een alleskunner: componist, pianist, dirigent, schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. “Het zijn allemaal uitingen vanuit dezelfde wortels“, zegt ze. “Het is steeds dezelfde bron. Volgens mij is het de geest van de tijd. Vooral die waarin we leven, maar ook als een vooruitblik naar de toekomst.Lees hier meer en beluister het hele interview. 

Flights of the Angakok 21 oktober om 21:00u in Amare. Koop hier kaarten. 

Lera Auerbach Festival
Van 15 t/m 22 oktober organiseren wij het Lera Auerbach Festival in Amare, de Nieuwe Kerk en Korzo. Een week lang maak je kennis met het werk van deze veelzijdige kunstenaar. Kijk hier voor het complete programma. Kaartverkoop via amare.nl/auerbach

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten