za 21 oktober 2023
21:00
Amare
Spuiplein 150 Den Haag

In 2016 bracht het Nederlands Kamerkoor de wereldpremière van Auerbachs compositie 72 Angels. Vier jaar later volgde Goetia, waarbij het koor samenwerkte met het Quatuor Danel. Met Flights of the Angakok, dat deze maand zijn wereldpremière beleeft, is het drieluik voltooid. Auerbach dirigeert dit nieuwe werk. Zij heeft zich laten inspireren door de mythische sjamaan bij de Inuit. Met traditionele volksmuziek en nieuwe klanken vestigt zij de aandacht op dramatische klimaatveranderingen in het Noordpoolgebied.

Lera Auerbach is niet alleen een van de allerbeste componisten ter wereld, maar behoort tot een klein gezelschap van de meest intrigerende, fascinerende kunstenaars van deze tijd.
Tido Visser, artistiek directeur Nederlands Kamerkoor

★★★★ ‘Flights of the Angakok’, het nieuwe stuk van Lera Auerbach, is klankonderzoek en een geslaagde theatrale component ineen‘ – De Volkskrant. Lees de hele recensie hier.

Het libretto van Flights of the Angakok is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende adviseurs afkomstig uit de Noordelijke culturen. Meer informatie leest u hier.

Nederlands Kamerkoor

Uitvoerenden:
Nederlands Kamerkoor
Lera Auerbach, dirigent
Yang Yang Cai, piano
Thorwald Jørgensen, theremin
Vitaly Medvedev, percussie
Kalina Vladovska, percussie

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten