Michel Marang over 6 juni

Michel Marang mag voor de online editie op 6 juni de lege grote zaal van Korzo betreden. We vroegen hoe het met hem gaat en wat we van zijn concert kunnen verwachten.

Hoe gaat het met je in deze Coronatijd? Welke impact hebben de maatregelen?
Ik kreeg al vroeg last van het corona gebeuren; solotournee naar China werd afgelast, daarna volgden Canada, Rusland, Hongarije en hier in Amsterdam o.a. het Concertgebouw. Dat was even slikken, maar nu ik me er eenmaal bij neergelegd heb ben ik blij met de rustige tijd. Ongestoord aan nieuw repertoire en nieuwe videos werken en genieten van de fantastische lente – veel lezen, sporten, wandelen. En heb, met onverantwoord optimisme, zelfs een nieuwe klarinet gekocht! De meeste online activiteiten laat ik aan me voorbijgaan, het is juist een prima tijd om het trage, analoge leven te herwaarderen.

Op 6 juni zou je voor een volle zaal tijdens Festival Dag in de Branding optreden. Hoe is het om dat nu vanuit een verlaten Korzo voor de camera te doen?
Vind het erg leuk en nuttig om dit camera-optreden te doen, helemaal af te werken, erover na te denken hoe je iets presenteert, maar ik zie het niet als een vervanger voor een concert. Dat zou de waarde van een concert als gebeurtenis tekort doen, de charme van de eenmaligheid, het contact met het publiek. Ik denk dat de afgelopen tijd wel duidelijk is geworden hoe onvervangbaar live-concerten zijn. Desalniettemin is het belangrijk om ons publiek te laten weten waarmee we bezig zijn, en ze in ieder geval muzikaal inhoudelijk aan hun trekken te laten komen en kwalitatief iets goeds te bieden.

Wat kan de online bezoeker verwachten van het concert?
Mijn bijdrage aan het festival is nu beperkt tot één stuk, maar wel een wereldpremière van een erg leuk werk, Shutterspeed voor klarinet en tape, van Arnold Marinissen. Ik heb er een video bij gemaakt, die normaliter op enorm scherm simultaan vertoond wordt, maar nu dus gereduceerd wordt tot een computerscherm. Dat is qua formaat wel een stap terug, maar voor het overige leent zo’n multimedia stuk zich uitstekend voor online vertoning. Alleen kijken naar een klarinettist is ook niet alles, en je wordt nu wel echt het stuk ingezogen. Heel benieuwd hoe het publiek hier op zal reageren.

Lees hier meer over het concert van Michel Marang en reserveer uw plek voor 6 juni.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten