Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

In het meerdere jaren omvattende project Shifting Images brengt Marang muziek en fotografie samen. De verhouding ruimte en tijd is het verbindende thema. De relatie tussen beide grootheden is in Shifting Images voortdurend aan verandering onderhevig: soms worden de beelden overwoekerd door de tijd, soms vervaagt de muziek en domineert de ruimte.

In deze editie van Dag in de Branding speelt Marang een nieuwe compositie van de componist en slagwerker Arnold Marinissen, Shutterspeed, gecombineerd met beelden van Marang. Shutterspeed is een collage van splinters uit bekende klarinetstukken, begeleid door geluiden van een camera, terwijl we op drie projectieschermen onder andere beelden van de geciteerde componisten zien. De manier waarop klank en beeld opkomen en weer vervagen refereert aan Nietzsches Ewige Wiederkehr.

Michel Marang (1962) is een klassiek dubbeltalent. Als kind werd hij gegrepen door de klarinet, het instrument dat hij tot in de puntjes leerde beheersen – niet alleen in het klassieke repertoire, maar ook in de klezmer en eigentijdse gecomponeerde muziek. Verschillende componisten schreven nieuw werk voor Marang en hij werkte samen met de roemruchte Duitse componist Karlheinz Stockhausen, wiens veeleisende klarinetsolo Harlekin (inclusief de nodige Stockhausiaanse danspassen) hij als een van de weinige klarinettisten ter wereld onder de knie kreeg.

Na een jarenlange concertpraktijk als uitvoerend musicus begon het te kriebelen: hij wilde niet langer uitsluitend in dienst van anderen staan, maar ook zelf nieuw werk creëren. Marang besloot zijn hobby – fotografie– te professionaliseren. Sindsdien heeft hij een parallelle carrière als fotograaf, met exposities van Naarden tot New York.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten