Paolo Gorini over 14 december

Wat kunt u verwachten van Festival Dag in de Branding op zaterdag 14 december? Wij stelden deze vraag aan Paolo Gorini, componist van “It’s Like…” en initiatiefnemer van het programma Sister, your song bears a burden… dat hij in overleg met sopraan Elisabeth Hetherington samenstelde.

Waarom een ode aan deze vrouwen (Emily Dickinson, Sylvia Plath en Anna Politkovskaja)?

Vrouwen verwierven in Nederland in 1919 het stemrecht. Honderd jaar later vieren we deze belangrijke mijlpaal. Schrijvers en dichters zijn bijzondere artiesten, ze kunnen hun fantasie vormgeven door een betekenisvolle aaneenschakeling van woorden. In dit project presenteren we vrouwen die door de geschiedenis heen een belangrijke rol hebben gespeeld dankzij hun indrukwekkende manier van denken en krachtige woorden. De gevoeligheid van Emily Dickinson voor de schoonheid van de natuur, de kwetsbare en donkere wereld van Sylvia Plath, de moedige en meedogenloze acties van Anna Politkovskaja (als ook haar moordenaar die nog altijd ongestraft blijft) hebben componisten geïnspireerd muziek over hen te schrijven.

Wat doet het gedicht van Emily Dickinson It’s like the light met jou?

Ik ben een naar binnen gekeerd persoon, misschien ben ik niet de enige die het moeilijk vindt om gevoelens te beschrijven. Emoties veranderen constant en ze zijn onverbiddelijk. De enige manier om ze te omschrijven is door een ander beeld te gebruiken: “Het is als….”. De tekst van Emily Dickinson was perfect gezelschap voor deze gedachten.

Wat kunnen we van de middag verwachten?

Het muzikale gedeelte is vrij divers, de rode draad is een intieme atmosfeer. De woorden onderschrijven een verhaal waar iedereen een hoofdrol kan spelen, het zal iets vertellen over onszelf door middel van een intense en persoonlijke reis.

Het programma Sister, your song bears a burden… vindt plaats op zaterdag 14 december om 15:00 uur in de Nieuwe Kerk als onderdeel van Festival Dag in de Branding. Losse kaarten koopt u via de website van het Zuiderstrandtheater. Voordelig passe-partout voor het festival koopt u hier.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten