za 14 december 2019
15:00
Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag

Een hommage aan Emily Dickinson, Sylvia Plath en Anna Politkovskaja

Ter ere van 100 jaar vrouwenkiesrecht in Nederland heeft de sopraan Elisabeth Hetherington een programma samengesteld rond teksten van vrouwelijke iconen, onder wie Sylvia Plath en Emily Dickinson, op muziek gezet door Paolo Gorini en Mauro Montalbetti. Gorini liet zich o.a. inspireren door Dickinsons sensitiviteit in het gedicht It’s like the light. In 2006 schreef Mauro Montalbetti de prijswinnende opera Lies and Sorrow op tekst van de Amerikaanse dichter Sylvia Plath. Nu, ruim 10 jaar later, keert hij terug naar de indrukwekkende woorden van Plath.

Componist Silvia Borzelli brengt een hommage aan de in 2006 vermoorde Anna Politkovskaja, die als journalist en mensenrechtenactivist de Russische onderdrukking van Tsjetsjenië aan de kaak stelde. ‘Dit stuk ontstond vanuit de noodzaak mij te verhouden tot de nagedachtenis aan Anna Politkovskaja (1958-2006), wier gewelddadige dood nog altijd onbestraft is. Het is niet zozeer een ode aan haar, maar eerder een manier om haar aanwezigheid te bevestigen en te versterken.’, aldus Borzelli.

Sopraan Elisabeth Hetherington is een van de winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2019/2020. Ze verraste de jury met haar grote veelzijdigheid. Ze voelt zich thuis in zowel de barok als in de hedendaagse muziek.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten