za 14 december 2019
20:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

‘Madam Koo fleemt, fluistert, sist en zingt jazzy of virtuoos belcanto in ritmische kameropera. Kameropera Madam Koo brengt in slimme regie zware thema’s als wantrouwen en angst op een lichtvoetige, bevreemdende manier in beeld.‘ **** NRC Handelsblad

Madam Koo is een absurdistische, kleinschalige opera over de zoektocht naar vertrouwen in tijden van wantrouwen en angst. Met hun voorstelling verwijzen de makers naar de terreuraanslagen en angstcultuur in Europa en Turkije, het geboorteland van componiste Meriç Artaç. Madam Koo is onder meer geïnspireerd op het boek De Beethovenstraat (2015) van onderzoeksjournalist Frank van Kolfschooten over Duits-joodse vluchtelingen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf tramhalte Beethovenstraat naar Amsterdam Centraal en vervolgens naar Westerbork werden gedeporteerd. De manier waarop men toen over deze bevolkingsgroep sprak, vertoont verontrustende gelijkenissen met het huidige debat over vluchtelingen.

In haar muziektheaterstukken snijdt Meriç Artaç concrete problemen aan – zowel op persoonlijk vlak, zoals een verstikkende moeder-dochterrelatie (Kayra), als op maatschappelijk niveau, zoals de problematiek van asielzoekers (Zonderland). Muziek, theater en tekst zijn voor Artaç middelen om het publiek te betrekken bij de vraagstukken van onze tijd: consumptie en zelfdestructie (Lotlozar), vervreemding (Hopper) of onvervulbaar verlangen (Café Dorst).

Nieuwsgierig? Bekijk de trailer.

Madam Koo is een productie van De Diamantfabriek.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten