Editie 54 / 14 dec 2019

Editie 54

Meriç Artaç, dit seizoen artist-in-residence bij Festival Dag in de Branding, is een componist die zich op een directe manier verhoudt tot de wereld. Ook in deze editie confronteert zij haar publiek met de actualiteit. Ze neemt ons mee naar het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht in ons land, vraagt aandacht voor de situatie van mensen met een mentale aandoening en onderzoekt de impact van terroristische aanslagen. Meriç Artaç presenteert muziek die midden in de maatschappij staat.

In deze editie hoort en ziet u onder meer Madam Koo, een opera van Meriç Artaç over wantrouwen en angst, in het Korzo theater. Sopraan Elisabeth Hetherington brengt in de Nieuwe Kerk een intiem liederenprogramma dat de honderdste verjaardag viert van het vrouwenkiesrecht in Nederland.

programma Editie 54 / 14 dec 2019

14:00

Filmhuis Den Haag

Simone Bennett – Motor

Meriç Artaç in gesprek met Simone Bennett & Petra Strahovnik

15:00

Nieuwe Kerk

Paolo Gorini – It’s like… (dutch premiere)
Mauro Montalbetti – Night Dances; 11 songs with and without words
Silvia Borzelli – Stalagma (Anna Politkovskaja in memoriam)
Bec Plexus (previously known as Brechtje van Dijk) – nieuw werk
Aaron Copland – Twelve Poems of Emily Dickinson

Elisabeth Hetherington, sopraan / Paolo Gorini, piano / Fiona Robertson, viool / Christine Lee, cello / Marco Danesi, klarinet

17:00

Zaal 3

Petra Strahovnik – Through the Looking Glass

Ensemble Modelo62

20:00

Korzo

Meriç Artaç – Madam Koo

AKOM Ensemble / Ekaterina Levental, mezzosopraan / Mattijs van de Woerd, bariton / Maartje Goes, zang / Ingrid Askvik, regie

Do you want to stay up to date?
Subscribe to our newsletter!

You will receive news and offers about our programs regularly.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten