za 14 december 2019
14:00
Filmhuis Den Haag
Spui 191 Den Haag

Een nieuwe partner voor Festival Dag in de Branding: Filmhuis Den Haag. We verwelkomen u met een kop koffie! In dit openingsprogramma gaat Meriç Artaç in gesprek met componist Petra Strahovnik en filmmaker Simone Bennett over het thema van deze editie: de psychologie achter angst en wantrouwen. Angst in de maatschappij steekt op allerlei manieren de kop op: angst voor terreuraanslagen, angst voor verwarde personen, angst voor cybercrime en digitale oplichting. Wie kun je nog vertrouwen? Wat is het gevolg voor de samenleving?

Aansluitend wordt de korte film Motor van Simone Bennett vertoond. Motor gaat over het geleidelijk escalerende wantrouwen tussen de bewoners van een flatgebouw. Zeven personages worden gevolgd tijdens hun angstigste momenten. Een oude man schreeuwt in de telefoon, een keurige dame doet geheimzinnige dingen met de post, een derde bewoner luistert de buren af. Zonder dialoog schept deze film een ijzingwekkende sfeer van achterdocht, ondersteund door de duistere soundtrack van Simon Lenski, waarvoor instrumentbouwer Yuri Landman een speciale viool ontwierp.

Bekijk hier de teaser van de film Motor

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten