Corona richtlijnen

Festivalbezoek in Coronatijd, hoe werkt dat nu precies? In verband met Festival Dag in de Branding op 24 en 25 oktober 2020 hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden onder elkaar gezet. We doen er in samenwerking met de podia uiteraard alles aan om u een veilige festivalbeleving te bieden.

Moet ik vooraf reserveren?
Ja, u moet vooraf kaarten hebben gekocht. Dit kan 24/7 via onze website. Wij raden online kopen en betalen zeer aan. Er zijn dan geen contactmomenten tussen u en de medewerkers nodig om tickets te kopen. Op de festivaldag zijn de kassa’s van het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk gesloten. De kassa van Korzo is open vanaf 12 uur.

Mogen we bij elkaar zitten?
Bestel alleen meerdere kaarten tegelijk als u uit hetzelfde huishouden komt. Personen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten kunnen naast elkaar zitten in de zaal. In het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk kunt u met een huishouden van max. 5 personen bij elkaar zitten. In Korzo geldt een maximum van 2 personen.
Wilt u met iemand naar de voorstelling met wie u niet samenleeft? Bestel dan allebei los een kaartje. Alleen zo kunnen wij ervoor zorgen dat er voldoende ruimte in de zaal is om afstand te kunnen bewaren.

Hoe gaat het er in het theater aan toe?
Het is belangrijk te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden. Als extra hulp is er een 1,5 meter belijning aangebracht op de vloeren van het theater. Houd u a.u.b. overal aan de aangegeven looproutes en volg aanwijzingen van de medewerkers strikt op.
Op alle locaties worden de stoelen, gangen, deurklinken, toiletten etc. schoongemaakt voor en na elk concert.
In het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk kunt u vanaf 30 minuten voor aanvang de zaal in. In Korzo is dat vanaf 15 minuten voor aanvang. Uw jas en evt. drankje mogen mee naar binnen. Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer mogelijk.
Na afloop van de voorstelling is de bar in het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk helaas gesloten. In Korzo kunt u een drankje bestellen en plaats nemen aan een van de tafeltjes in de foyer. Blijven staan of rondlopen is helaas niet toegestaan, wij vragen hiervoor uw begrip.

Waar zit ik straks in de zaal?
Wij verkopen ongeplaceerd en dus 1 rang. Onze publieksassistenten zullen u op de dag zelf een plek toewijzen. We vragen uw begrip voor deze situatie en om plaats te nemen op de toegewezen plek.
Wegens alle veiligheidsmaatregelen worden onze rijen om en om verkocht met telkens voldoende afstand tussen verschillende kaartkopers/huishoudens. Zo kunnen wij de 1,5 meter richtlijn waarborgen.

Wanneer doen wij een gezondheidscheck?
Bij aanvang van de voorstelling, bij de kaartcontrole zullen we een gezondheidscheck doen. Blijkt u ziek te zijn of klachten te hebben, dan kunnen wij u niet ontvangen. Uw tickets kunnen omgezet worden naar een tegoedbon voor een andere festivaleditie.

Wij behouden ons het recht voor om bezoekers toegang tot het pand te weigeren bij twijfel over de gezondheidstoestand.
We mogen u niet toelaten als u een of meerdere symptomen heeft die zouden kunnen duiden op COVID-19:
·        koorts in de 24 uur voorafgaand aan het bezoek
·        benauwdheid
·        regelmatig hoesten
·        (milde) verkoudheidsklachten
·        keelpijn
Ook als iemand in uw gezin/huishouden op de dag van uw bezoek koorts, verkoudheids-verschijnselen en/of benauwdheid vertoont, mogen we u niet toelaten.

Bent u de laatste 14 dagen voor uw bezoek in contact geweest met iemand die COVID-19 heeft of heeft u zelf COVID-19 gehad en bent u daar korter dan twee weken geleden van genezen? Ook dan kunnen we u helaas niet toelaten.

Ik ben ziek of heb klachten als koorts, verkoudheid, niesen/hoesten. Mag ik komen?
Helaas kunt u dan niet naar de voorstelling komen. U kunt ons bellen of mailen om uw tickets om te zetten in de tegoedbon. Doe dat uiterlijk op de dag zelf, na aanvang van de voorstelling kunnen wij helaas niets meer voor u betekenen.

Ik ben ziek en heb al tickets. Krijg ik mijn geld terug?
U kunt uw tickets annuleren en ze omzetten naar een tegoedbon voor een later concert of festivaleditie. Festival Dag in de Branding geeft voor reeds betaalde passe-partouts desgewenst ook het geld terug.

Zijn de toiletten open?
Er zijn toiletten geopend, dit zijn er wel minder dan u van ons gewend bent. Het is duidelijk aangegeven welke toiletten dit zijn. Ook de toiletten voor mindervaliden zijn bereikbaar.
De toiletten worden regelmatig, en minstens 1 keer per concert/voorstelling schoongemaakt.

Is de garderobe in gebruik?
Nee, helaas is de garderobe vanwege de maatregelen gesloten. U kunt uw jas en tas mee de zaal in nemen. U kunt deze op de stoel naast u neerleggen.

Ik ben slecht ter been of mindervalide, kan ik het theater bezoeken?
Wij raden u aan telefonisch contact op te nemen met Caroline Bakker van Festival Dag in de Branding via +31 (0)6 14950656 om de mogelijkheden te bespreken. De mogelijkheden zijn per voorstelling wisselend.

Hoe laat gaat de foyer en de zaal open?
In het Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk kunt u vanaf 30 minuten voor aanvang de zaal in. In Korzo is dat vanaf 15 minuten voor aanvang. Uw jas en evt. drankje mogen mee naar binnen. De publieks-assistent wijst u uw plaatsen toe. Na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer mogelijk.

Hoe zit het met het drankje vooraf of na afloop?
Of deze mogelijkheid er is voor het begin van de voorstelling, wisselt per locatie.
Alle concerten duren ongeveer een uur en kennen geen pauze.

En wat gebeurt er na afloop van het concert?
We vragen u om na afloop te blijven zitten en geen staande ovatie te geven. Applaus wordt uiteraard zeer gewaardeerd. Wacht met vertrekken totdat onze publieks-assistenten het aangeven. Bezoekers mogen per rij of vak naar buiten, de achterste rijen het eerst.

Wordt u binnen twee weken na uw bezoek ziek en heeft u corona-gerelateerde klachten? Neem dan contact op met de organisatie via info@dagindebranding.nl

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten