Editie 57 / 24 okt 2020

Editie 57

De gespannen concentratie van de musicus, de trillende lucht die zich tot een toon vormt, het verwachtingsvolle luisteren van het publiek – er gaat niets boven een live uitvoering. Op 24 oktober hopen we u weer in levenden lijve te ontmoeten, zij het dat de concerten worden gemodelleerd naar de dan geldende overheidregels voor evenementen. Dat betekent, voor zover we nu kunnen overzien, dat elk programmaonderdeel minimaal twee keer zal klinken om zoveel mogelijk belangstellenden de gelegenheid te geven de optredens bij te wonen. Rode draad in de 57ste editie van Dag in de Branding is de muziek van Martijn Padding (1956).

Padding is een bekend gezicht in de Haagse muziekscene. Niet alleen omdat hij aan het hoofd staat van de compositieafdeling van het Koninklijk Conservatorium, maar ook omdat hem in 2016 tijdens Festival Dag in de Branding de Johan Wagenaar Prijs werd uitgereikt. De jury roemde Paddings vrije geest, wars van hokjesdenken, en zijn kleurrijke en afwisselende oeuvre.

Meesterpianist Ralph van Raat geeft een recital met hedendaagse pianomuziek van o.a. Padding. Samen met schrijver P.F. Thomése brengt het New European Ensemble de première van Grensvariaties, een ‘vertelvoorstelling’ waarvoor Padding de muziek schreef. En tot slot hoort u bij het Residentie Orkest zijn nieuwe celloconcert, geschreven in opdracht van de Cellobiënnale 2020.

Uiteraard is ook componist Meriç Artaç van de partij. Zij laat ons nader kennis maken met Yori, een van de personages in de film die ze op de vorige editie van Dag in de Branding vertoonde.

Meer info over het programma, de locaties en de aanvangstijden volgt spoedig.

programma Editie 57 / 24 okt 2020

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten