za 28 mei 2011
17:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Dag in de Branding geeft het Haagse Ensemble Klang een podium voor hun nieuwe programma Music for Motion Pictures. Zes componisten schreven nieuwe arrangementen en werken bij bekende filmscènes. Met deze nieuwe muziek onder een aantal grote filmklassiekers is het om zo fascinerender om naar deze oude beelden te kijken.

Ennio Morricone, Bernard Hermann, John Barry: grootheden van de filmmuziekwereld. Deze componisten, die hun beroep tot een kunstvorm wisten te transformeren, hebben het fundament voor onze hedendaagse filmbeleving gelegd. Met ‘Music for Motion Pictures’ brengt Ensemble Klang deze muziek met ‘nieuwe ogen en oren’ onder de aandacht van het publiek.

Het concert behelst niet alleen de uitvoering van arrangementen van de originele soundtracks van deze oude revolutionairen. Met componisten die in hun vroegere jaren de interesse in muziek door juist deze filmcomponisten en hun films gewekt zagen, neemt Ensemble Klang het publiek bovendien mee in een nieuwe filmervaring, geïnitieerd en gestuurd door nieuwe composities bij deze beroemde en welbekende scènes. Componisten Jan-Bas Bollen, John de Simone, Matthew Wright, Anne Wellmer, Aaron Gervais en Pete Harden schrijven nieuwe muziek onder scènes uit bekende filmklassiekers of maken arrangementen van de muziek van beroemde filmcomponisten als Bernard Hermann, Ennio Morricone en John Barry.

Met het mixen van de ‘oude’ scènes met nieuw geschreven muziek werpt Ensemble Klang licht op de vitale rol van muziek bij de beleving van film. Het publiek kan zo ontdekken hoezeer muziek onze perceptie van bepaalde filmscènes weet te beïnvloeden.

Ensemble Klang, opgericht in 2003, kreeg al snel een naam als een van de meest spannende jonge ensembles in de Nederlandse nieuwe muziekscene. Toegewijd aan een nieuwe generatie componisten, is de groep bezig een gewaagd, compromisloos repertoire op te bouwen.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten