Willem Pijper Prijs voor Cecilia Arditto en Trevor Grahl

De uitreiking van de Willem Pijper Prijs staat centraal tijdens Festival Dag in de Branding van 31 mei t/m 2 juni. Componisten Cecilia Arditto en Trevor Grahl krijgen de compositieprijs van de Gemeente Den Haag op 1 juni in Amare uitgereikt door wethouder Saskia Bruines.

Over de prijswinnaars
Twéé laureaten, dat is uitzonderlijk. De jury vond de oogst zo rijk dat besloten is om ditmaal twee heel verschillende werken te bekronen. Een overeenkomst is er ook: zowel Arditto als Grahl schrijft voor een traditioneel medium (orkest en orgel, respectievelijk), maar zet dat in op een eigenzinnige en frisse manier.

Cecilia Arditto Delsoglio ontvangt de prijs voor haar orkestwerk Tissue (2019), waarmee ze de luisteraar volgens de jury ‘hypnotiseert’. Tissue wordt aansluitend aan de prijsuitreiking uitgevoerd in Amare, door het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam.

Trevor Grahl wordt bekroond voor zijn werk Music for Malmö (2019) voor solo orgel en elektronica. Grahl heeft een diepe vertrouwdheid met het orgel en gebruikt het als ‘een bron van uitzonderlijk rijke kleuren, nuances en ongehoorde speelwijzen’, aldus de jury. Omdat Grahls werk vraagt om een specifiek soort midi-bestuurd orgel, waarvan er maar enkele in Europa zijn, kan het die middag niet worden uitgevoerd. Wel hoor je een eerder opgenomen fragment van het werk tijdens het programma. Op zondagmiddag 2 juni presenteren we een extra concert in het Orgelpark in Amsterdam, waar Grahl Of Ancient Days speelt, waarop hij Music for Malmö heeft gebaseerd.

Over de prijs
De Willem Pijper Prijs is een van de compositieprijzen van de gemeente Den Haag die wordt gecureerd door de Johan Wagenaar Stichting (organisator Festival Dag in de Branding). Eerdere winnaars waren onder andere Hugo Morales Murguía en Yannis Kyriakides.

Kom op 1 juni om 14:30 uur naar de feestelijke uitreiking en het concert van het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam in Amare. Info & kaarten

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten