19:30
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag
19:30
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag
George Crumb, componist

Toen George Crumb voor het eerst gedichten van Federico García Lorca onder ogen kreeg, had hij het gevoel door de bliksem getroffen te zijn. Het riep herinneringen op uit een vroeger leven, zo liet hij weten in een interview. Die kennismaking had verstrekkende gevolgen. Een groot deel van zijn werk als componist wijdde Crumb aan het op muziek zetten van Lorca’s poëzie. Met Ancient Voices of Children schreef hij een van zijn indrukwekkendste hommages aan de Spaanse dichter: een liederencyclus voor sopraan, jongenssopraan, hobo, mandoline, harp, versterkte piano en drie slagwerkers. Dit stuk uit 1970 vraagt het uiterste van de uitvoerenden, niet in de laatste plaats van de twee zangers die zich moeten uitputten in vocale hoogstandjes. Toen Crumb gevraagd werd, wat hem tot het schrijven van de cyclus had aangespoord, antwoordde hij: “to ask Christ the lord to give me back my ancient soul of a child”.

Branding Ensemble: Jacob Kellermann, gitaar solo, mandoline / Christopher Bouwman, hobo / Femke IJlstra, saxofoon / Miriam Overlach, harp / David Huang, piano / Natalia Alvarez, slagwerk / Nerea Vera, slagwerk / Mei-yi Lee, slagwerk / Dario Calderone, contrabas

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten