wo 2 februari 2022
19:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Vanuit Den Haag verovert een nieuwe generatie componisten het internationale muziekleven. Ze nemen bezit van Korzo tijdens De Nacht van de Tweede Haagse School. Tientallen musici bespelen het hele theater: de zalen, de repetitiestudio’s, de laad- en losruimte en zelfs de kantoren. Installaties staan opgesteld. Er vinden performances plaats en privé-concerten voor niet meer dan een handvol luisteraars. Christian Karlsen dirigeert orkestwerken van Kate Moore. Ensemble Klang speelt de langverwachte reprise van Oscar Bettisons ‘blue­grass-requiem’ O Death. Verder hoort u nieuw werk van Hugo Morales, Alejandro Castanõs, Justin Christensen, Matt Wright, Maya Verlaak, Barbara Ellison, Andrew Hamilton, Genevieve Murphy, Carlos Iturralde, Thomas Bensdorp en andere componisten.

Het belooft een enerverende avond te worden, misschien zelfs een historisch evenement: niets minder dan de introductie van de Tweede Haagse School, zo’n vijftig jaar nadat de Eerste Haagse School tot bloei kwam, met boegbeelden als Louis Andriessen en Dick Raaijmakers. Of vormen de nieuwe Haagse componisten een te veelkleurig gezelschap om van één school te kunnen spreken? Na 3 december weten we meer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit kunt u onder andere verwachten:

Christian Karlsen dirigeert het New European Ensemble in orkestwerken van Kate Moore.

Ensemble Klang presenteert de reprise van Oscar BettisonO Death en premières van nieuw werk van Alejandro Castaños en Matt Wright.

Modelo62 speelt werken van Hugo Morales, Keir Neuringer, Justin Christensen, Carlos Iturralde en een premièrestuk van Miguelángel Clerc.

Kluster5 treedt op met composities van Andrew Hamilton, John de Simone en Genevieve Murphy.

Het Catchpenny Ensemble speelt songs van Missy Mazzoli.

Thomas Bensdorp brengt Drie Hollandse scènes in première.

Maya Verlaak, Thomas Bensdorp en Barbara Ellison onthullen nieuwe installaties.

Roi Nachshon en Shiri Limor presenteren een deel uit hun muziektheatervoorstelling Wagen volgeladen.

In de kantoren van Korzo vinden intieme concerten plaats voor slechts een handvol luisteraars.

Goed voorbereid de nacht in? Download dan hier het blokkenschema van de Nacht van de Tweede Haagse School (pdf)

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten