za 7 maart 2020
17:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Hoe kan een partituur actief onderdeel van de uitvoering worden? Hoe beïnvloedt zij de manier waarop we het geluid ervaren en hoe beïnvloedt het geluid de manier waarop we de ruimte ervaren? Deze vragen vormen het uitgangspunt van Light Trace: een collectieve dialoog tussen de Catchpenny-  componisten Yael Levy, Nikos Kokolakis en Sascha Thiele, de gastcomponisten Þráinn Hjálmarsson en Bergrún Snæbjörnsdóttir, beeldend kunstenaar Tivon Rice, en de musici van het Catchpenny Ensemble.

Zizos ten slotte is een nieuw werk van Meriç Artaç (Istanbul, 1990), artist-in-residence bij Festival Dag in de Branding. Centraal staat het driekoppige personage Zizos, vrij naar de mythologische Cerberus, bewaker van de onderwereld. Meriç schrijft een geheel nieuwe taal voor het universum van Zizos, waarbij iedere klank en lettergreep verbonden is aan een beweging. Zo componeert Meriç niet alleen haar noten maar meteen een choreographie.

Sopraan: Viola Cheung
Bariton: Vojtěch Sembera
Zang en fluit: Irene Ruiperez Canales
Percussie: Natalia Alvarez-Arenas
Kostuumontwerp: Carmen Schabracq

Foto: Merlijn Doomernik

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten