Editie 48 / 26 mei 2018

Editie 48

Deze editie van Dag in de Branding staat in het teken van ‘contrasten’. In The Grey Space, een innovatieve ruimte voor beeldende kunst, worden twee ruimtes tegen elkaar uitgespeeld. Het Matangi Quartet speelt subtiele kamermuziek op de open bovenverdieping van de galerie. Beneden in de kelder laten Barbara Ellison en Francisco Lopez de decibellen knetteren in een avontuurlijke sonic experience. Het contrast speelt zich ook af in de wisselwerking tussen muziek en beeldende kunst. Het Matangi Quartet gaat de dialoog aan met de omringende expositie, terwijl Ellison en Lopez hun materiaal onttrekken aan het geluid van krijt waarmee zij op een schoolbord tekenen.

In de Nieuwe Kerk creëert Lankhoorn een visueel en muzikaal contrast door de kerk in tweeën te delen. In het rechtergedeelte speelt het New European Ensemble een kamermuziekconcert met werk van vrouwelijke componisten. In het linkergedeelte treedt Lankhoorn op met een grillig stuk van Petra Strahovnik voor piano en elektronica, dat in opdracht van festival Dag in de Branding speciaal voor haar wordt gecomponeerd.
De tegenstelling stilte – lawaai is het thema van een perfor­mance met werk van Marina Poleukhina, Barbara Ellison en Maya Verlaak in de tuin van de Nieuwe Kerk: studenten van de Academy for Music and the Performing Arts (Tilburg) laten horen welk volume twintig elektrische gitaren weten te produceren.

Editie 48 / 26 mei 2018

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten