za 11 december 2010
17:00
Theater De Regentes

Pieter de Mast: dwarsfluit en sopraansax | Niti Ranjan Biswas: tabla | Sebastian van Delft: kistorgel | Gasten: Jörg Brikmann, cello | Kamal Hors: zang en ‘ud.

Het trio Windstreken is alleen al bijzonder door hun samenstelling: sopraansaxofonist/fluitist Pieter de Mast, tablaspeler Niti Ranjan en Sebastiaan van Delft met orgels. De muziek klinkt werelds en valt niet onder een bepaalde noemer. Wat dacht je van middeleeuwse klanken die uitmonden in een sax-improvisatie?

PIETER DE MAST
maakte twee cd’s (Tracing en Vista) met het “Pieter de Mast 5″. Met deze formatie speelde hij op Jazzpodia in Nederland (o.a. North Sea jazzfestival), Belgie en Duitsland. Daarnaast verleende hij zijn medewerking als multiblazer aan tal van theaterprodukties, musicals en cd opnames.” Hij speelt voorts in de formaties “Synergy group” en “Perron 19”. Sinds enkele jaren werkt hij samen met gitarist Olaf Tarenskeen. Behalve als uitvoerend musicus en docent is Pieter ook als componist aktief. Zijn composities geven blijk van een brede muzikale interesse.

NITI RANJAN BISWAS
is één van de meest gevraagde tablaspelers in Europa. Op een aantrekkelijke manier laat hij de tablatraditie versmelten met andere muziekstijlen. Hij speelde samen met grote namen uit de Indiase klassieke muziek zoals Pt. Hariprasad Chaurasia (Bansuri) en Kala Ramnath (Viool). Hij is ook een belangrijk lid van de unieke internationale percussiegroup “Drums United”. Niti werd geboren in Bangladesh en begon op vijfjarige leeftijd zijn “muzikale reis”. Als tiener was hij reeds de favouriete begeleider van Dhaka’s belangrijkste musici. Hij ontving een beurs van de Indiase regering en studeerde bij o.a. prof. Sudhir Kumar Saxena en Shri P.K. Shridhar. Momenteel is Niti hoofdvakdocent tabla aan het Amsterdams en het Rotterdams conservatorium.

SEBASTIAAN VAN DELFT
nam orgel- en pianolessen bij Evaristos Glassner, Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar. Op twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum. Hij geeft orgelconcerten met o.a klarinettist David Kweksilber, contrabassist Ernst Glerum, altiste Laurens Moreno en basgitarist Sanne van Delft. Vanaf 1999 is hij vaste pianist van het Nederlands/Argentijns tangogezelschap Sexteto Canyengue onder leiding van Carel Kraayenhof. Sexteto Canyengue treedt op in heel Europa, de Verenigde Staten en Argentinië.
Sebastiaan speelt op een Klop-kistorgel.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten