za 12 oktober 2019
20:00
Zuiderstrandtheater
Houtrustweg 505 Scheveningen
inleiding om 19:15

Violiste Isabelle van Keulen soleert in Brittens melancholische Lachrymae, dat eindigt met het lied Come, heavy sleep van John Dowland. Het Residentie Orkest brengt de Nederlandse première van After the great war van Theo Verbey, dat bij de eerste uitvoering in het Finse Tampere veel succes oogstte. In deze hommage aan de in de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde soldaten excelleert Verbey in een prachtige instrumentatie. Tot slot klinkt Vaughan Williams’ Vijfde Symfonie, die hij schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voorafgaand aan dit concert vindt een inleiding plaats, gepresenteerd door musicoloog Michel Khalifa. Hij gaat onder meer in gesprek met Sven Arne Tepl, algemeen en artistiek directeur van het Residentie Orkest. De inleiding vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping van het Zuiderstrandtheater, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.
In deze video vertelt Sven Arne Tepl waarom u dit concert niet mag missen!

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten