za 12 oktober 2019
17:30
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Muren zijn fysieke grenzen en ze zijn actueler dan ooit: er worden zelfs denkbeeldige muren opgetrokken. In het dagelijks leven worden we continu met muren geconfronteerd: letterlijk in de vorm van incheckpoortjes op het station, figuurlijk in de vorm van firewalls op de computer, terwijl camera’s de grenzen van de privacy juist afbreken. In zijn nieuwe compositie W.A.L.L. reflecteert componist/gitarist Aart Strootman op deze ontwikkelingen.

W.A.L.L. is een stuk voor microtonale buisklokken, gitaren en een gigantische marimba, allemaal zelf gebouwd door Aart Strootman. Met deze zelf gebouwde instrumenten trekt Strootman ongehoorde, ondoordringbare geluidsmuren op, ondersteund door abstracte visuele projecties. Het stuk wordt uitgevoerd door het eigenzinnige trio TEMKO, waar Strootman zelf deel van uit maakt. Het drietal beweegt zich vrij tussen gecomponeerde muziek, minimal, ambient, progrock en improvisatie. De bezetting is voor dit concert uitgebreid met leden van Slagwerk Den Haag en gitaristen Hijmans en Harden.

W.A.L.L., een stuk vol buitenissige klanken, is industrial in zijn intelligentste verschijningsvorm” ★★★★ Merlijn Kerkhof, de Volkskrant

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten