za 12 december 2015
22:45
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag
in samenwerking met State-X New Forms

Op 11 en 12 december vindt in en rond het Haagse Paard van Troje de 12e editie van het jaarlijkse State-X New Forms festival plaats. De vorige jaar ingezette koerswijziging waarin experimentele jazz en wereldmuziek een prominente rol kregen wordt dit jaar verder uitgediept met de eerste bevestigingen van een aantal toonaangevende namen.

In het kader van Dag in de Branding kunt u zaterdag 11 december luisteren naar het trio Plaistow uit Genève, een klassieke line-up van piano, bas en drums. De geheel akoestische muziek van Plaistow is vrij van elke stilistische dwang en voortdurend in ontwikkeling. Plaistow beweegt zich op het vlak van Steve Reich, Philip Glass, The Necks en met name het uit New York afkomstige Dawn of Midi, één van de hoogtepunten van de SXNF editie 2014.

State-X New Forms festival staat erom bekend de ontwikkelingen op underground- en experimenteel muziekgebied zichtbaar te maken en legt verbindingen tussen verschillende genres buiten de mainstream. Deze onderhuidse verbintenissen geven State-X New Forms (SXNF) zijn onderzoekende, onvoorspelbare en spannende karakter.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten