13:00
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag
13:00
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag

Componist Roi Nachshon (1974) bouwde een nieuw instrument: de ‘Percano’ (percussie en piano in één). Zijn doel is een bekend instrument als de piano een totaal nieuw en onherkenbaar geluid voort te laten brengen. De slagwerker van ensemble Kluster5 moet via een speciaal gebouwd opzetstuk de piano ‘beslaan’. Geplaatst tussen traditionele instrumenten als viool, elektrische gitaar, piano en saxofoon werpt de Percano een nieuw licht op de klankmogelijkheden van het ensemble.

Roi Nachshon verhuisde van Jeruzalem naar Den Haag om te studeren bij Gilius Van Bergeijk en Martijn Padding. Na zijn afstuderen in 2006 is hij in Den Haag blijven wonen. Zijn werken staan op het repertoire van bekende ensembles als Slagwerk Den Haag, Ensemble MAE, DoelenKwartet, ensemble KlangNew European Ensemble, de David Kweksilber Big Band en ASKO|Schönberg. Sinds 2010 vormt hij met de regisseur Shiri Limor het creatieve duo SepiaZebra dat samenwerkt met theatermakers als Paul Koek en verschillende gezelschappen en ensembles. Het duo experimenteert met verrassend vormgegeven (muziek)theaterstukken. Beeld, theater en muziek kunnen elkaar aanvullen of juist botsen, om het publiek wakker te schudden.

Kluster5 is een jong, Haags ensemble. Door de ongewone bezetting van viool, saxofoon, slagwerk, gitaar en piano kunnen de musici een breed scala aan muziekstijlen presenteren, van hedendaags klassiek tot cross-over richting lichte muziek. Kluster5 speelt veel opdrachtwerken en werkt samen met kunstenaars uit andere disciplines. In een voorstelling voor het festival Wonderfeel werden de musici gechoreografeerd door Regina van Berkel. Tijdens de NJO Muziekzomer 2016 werkte Kluster5 samen met jazzpianist en componist Martin Fondse. Na een week coaching presenteerden de musici een programma met zelfgeschreven stukken en improvisaties tijdens een tour door Gelderland en in het Grachtenfestival. Kluster5 werd een seizoen lang gevolgd door VPRO Vrije Geluiden.

Isa Goldschmeding, viool / Daan van Koppen, saxofoon / Martin van Hees, gitaar / Jennifer Heins, slagwerk / Tim Sabel, piano

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten