14:00
Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag

Philip Glass

Philip Glass – Twee Etudes
Philip Glass – Suite uit Dracula
Philip Glass – Suite uit The Hours
Kate Moore – Sensitive Spot

Cello8ctet / Michael Riesman, pianist / pianisten van het Koninklijk Conservatorium

14:00
Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag

In 2017 is Philip Glass 80 jaar geworden. Cello8ctet Amsterdam viert zijn verjaardag met een programma met nieuwe bewerkingen, ditmaal van zijn filmmuziek, waarmee Glass een ongekend groot publiek verwierf – zoals de filmscores voor Dracula, The Hours, Koyaanisqatsi en The Truman Show. De bewerkingen werden speciaal voor het Cello8ctet gemaakt door Michael Riesman, de muzikale rechterhand van Glass. Bovendien zal Riesman soleren als pianist tijdens de tournee door Europa en de VS.

.

Michael Riesman vergaarde wereldwijde roem door het dirigeren en opnemen van vrijwel alle filmscores van Glass, en als muzikaal leider en dirigent van het Philip Glass Ensemble. Het is een grote eer dat Riesman naar Europa komt voor dit programma met het octet. Hij is componist, pianist, dirigent en producer, en sinds 1974 de rechterhand van Philip Glass.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten