za 17 maart 2007
17:30
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag

Korzo presenteert een dubbelprogramma met dans en live-uitgevoerde composities van Steve Reich en John Cage. Den Haag is al jaren een voedingsbodem voor belangwekkende ontwikkelingen in de nieuwe muziek. Dit komt tevens terug in de dansproducties die in deze stad gecreëerd en gepresenteerd worden. Dag in de Branding wil ook juist de combinaties van hedendaagse muziek en andere disciplines zoals dans laten zien en hiermee de verscheidenheid van de nieuwe muziek in beeld brengen. Voor deze editie heeft Korzo dan ook twee choreografen uitgenodigd, die recentelijk ieder een stuk maakten op – en zich hebben laten inspireren door – een specifieke compositie van twee toonaangevende componisten uit de 20e eeuw.

Bespokenchoreografie Paul Selwyn Norton

Muziek John Cage – 6 Melodies for Violin and Piano

Gerard Bouwhuis (piano) en Heleen Hulst (viool)

dansers Jussi Nousiainen, Irena Mikeck

Paul Selwyn Norton presenteert Bespoken, een duet waarbij de compositie Six Melodies for Piano and Violin van John Cage de belangrijkste inspiratiebron is. Pianist Gerard Bouwhuis en violiste Heleen Hulst ontmoeten de dansers Irena Mikecs en Jussi Nousiainen letterlijk op de vloer. Toeval en verrassing vormen de ingrediënten van deze combinatie; het resultaat is een opvallend lyrisch, meespelend en opzwepend geheel. ‘Een puur dansjuweeltje ..’ Schreef de Trouw naar aanleiding van de première van deze choreografie tijdens het CaDance festival (november 2006).
Bespoken is een initiatief van no apology en Nieuw Amsterdams Peil en vormt de opmaat voor een grootschaliger dansconcert dat voor het volgend seizoen gepland staat. Bespoken is een co-productie van no apology en Korzo producties met dank aan Studio Dok.

If you forget mechoreografie Neel Verdoorn

Muziek Steve Reich – Triple Quartet

EnAccord Strijkkwartet

Ilka van der Plas – viool, Ian van den Berk – viool, Rosalinde Kluck – altviool, Mette Seidel – cello

dansers Yanaika Holle, Simone Geiger, Andrea Palombi

Neel Verdoorn presenteert haar werk If you forget me…, dat zij in onlangs in Korzo in première bracht tijdens het evenement Here we live and now (25 januari 2007). Het stuk is mede geïnspireerd op de compositie Triple Quartet van Steve Reich. De ritmische structuren, motieven en melodische lijnen in deze compositie wisselen elkaar af. Voor Verdoorn staat de muziek als een metafoor voor het leven waarin de tijd je meeneemt en je de vergankelijkheid van dat leven doet vergeten. Drie dansers proberen – in een cyclus van bewegingen – grip te krijgen op elkaar, en op de tijd die ze nog rest. Hartstochtelijk willen de dansers de tijd stilzetten en de klanken laten nagalmen. ‘… Verdoorn weet op zachte wijze de ziel te raken …’ (AD/Haagsche Courant, januari 2006). Speciaal voor Dag in de Branding wordt deze muziek live uitgevoerd door het EnAccord Strijkkwartet.

If you forget me … is een Korzo productie en werd gemaakt in het kader van de 2e editie Here we live and now (première 25 januari 2007), een evenement waarin Korzo Haags choreografietalent uitnodigt een stuk te maken en gezamenlijk te presenteren.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten