za 19 mei 2007
23:00
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag

Wasted is een Breakcore mini-festival dat voor het eerst plaatsvond in 2005 bij het Club Transmediale opening weekend in Berlijn. Snel opkomende sterren in de elektronische muziek staan zij aan zij met legendarische oude bekenden in dit genre.

Line up 19 mei: White Mice (VS), Abelcain (VS), Jason Forrest (Duitsland), Pure (Duitsland), Electromeca (Frankrijk), DJ Hidden (Nederland), Fanny (VS), Xanoptican (VS) en Pissstank (UK).

KLEINE ZAAL: Dry Speed – concert via De Nieuwe Slag

Aansluitend Contex E – een concertreeks in het teken van het muzikale experiment.

De CONTEX serie wordt georganiseerd door Jan Borchers, Martijn Verlinden en het Haags Pop Centrum.

Het Brusselse trio Dry Speed bestaat sinds 2002. Het trio speelt geïmproviseerde muziek op basis van elementen uit de jazz, rock, metal, pop, klassieke muziek, experimentele muziek en nog zo het een en ander. Daarbij kan plotseling worden omgeschakeld van het ene gestructureerde muzikale verband naar het andere.
Zoals de naam al deels verraadt, is de sound droog en snel, en valt die vooral op door de hoge dichtheid van geluid die kan worden geproduceerd.
Daarnaast deinst het trio niet terug voor extreme contrasten in de vorm van melodieuze fuga’s of ijzige stiltes. Het is vrije improvisatie op basis van gecomponeerde elementen.

Naar aanleiding van een optreden als het voorprogramma voor de groep Sonore (Peter Brötzmann, Ken Vandermark en Mats Gustafsson) werd Dry Speed door het magazine RUIS de “nieuwe Belgische imrov nojazz sensatie” genoemd. Het trio zelf noemt zijn “instant composed music”.
Joachim Devillé, ook videokunstenaar, maakt onder meer deel uit van de pool van experimentele muzikanten die actief zijn als Champ d’Action. Hij speelt ook met Thomas Olbrechts in het Collectief ReFLEXible, een groep jonge Belgische improvisatoren. Olbrechts, ook beeldend kunstenaar, is tevens actief in de transmediale kunst. Drummer Dirk Wauters behoort tot een eerdere generatie Belgische improvisatoren en werkte onder meer met Fred Van Hove en André Goudbeek, coryfeeën van de Belgische geïmproviseerde muziek.
In 2006 kwam de eerste cd van Dry Speed uit op het label Bateau Lavoir, Under a Stream of Nitrogen.
Op de website van dit label, www.bateaulavoir.org/bl006.html, zijn samples te horen.

Stichting De Nieuwe Slag heeft als doelstelling: het in Den Haag onder de aandacht brengen onder een breed publiek van actuele geïmproviseerde en andere moderne muziek. Het gaat daarbij zowel om het programmeren van jong talent als om het naar Den Haag halen van de meer gevestigde namen. Het ontbreken van een professioneel podium voor de van oudsher voor Den Haag belangrijke vermenging van hedendaagse en geïmproviseerde muziek, is voor de stad en het Haagse publiek een groot gemis. De Nieuwe Slag wil die lacune in het Haagse cultuuraanbod opvullen.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten