za 19 mei 2007
15:00
Dr Anton Philipszaal
productie in samenwerking met De VeenFabriek

Decasia is een experimenteel project waarin op een spectaculaire manier archieffilms worden gekoppeld aan de originele compositie van Michael Gordon, oprichter van het fameuze Bang on a Can festival. Decasia laat zien hoe de mensheid aan zijn eigen sterfelijkheid tracht te ontkomen, terwijl dat wat de wereld samenhoudt voor onze ogen uit elkaar valt. De film is samengesteld uit oude nitraatrollen die ernstig door de tand des tijds zijn aangetast.
De film werd gemaakt voor het Ridge Theater in New York, als onderdeel van de multi media realisatie van Michael Gordons symfonie Decasia.

Decasia werd gecreëerd en geproduceerd in opdracht van de ‘Europäische Musikmonat’ en de ‘Basel Sinfonietta’.

De wereldpremière vond plaats op 4 november 2001 in Basel, en werd uitgevoerd door de Basel Sinfonietta. De film maakt nu deel uit van de collectie van het New York Museum of Modern Art en wordt door het British Film Institute gedistribueerd op DVD en Plexifilm.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten