za 4 oktober 2014
15:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag
Om 14.15 uur een voorgesprek met componiste Calliope Tsoupaki en geurexpert Tanja Deurloo

De klassieke mythologie is een terugkerend thema in de muziek van de Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki. Voor Narcissus, een muzikaal-olfactorisch drama voor zes musici en vijf geurlagen, ontleende zij haar inspiratie aan de gelijknamige godenzoon die verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld. Narcissus is muziektheater zonder tekst.

In een louter instrumentale setting onderzoekt Tsoupaki de magie van de amoureuze aantrekkingskracht. Gedurende het stuk bewegen viool en piano als twee magnetische polen om elkaar heen, gevangen in een moment van liefde op het eerste gezicht. Een ensemble van harp, hoorn, cello en basklarinet begeleidt het liefdespaar, evenals een geurcompositie, die voor deze voorstelling werd ontwikkeld door geurexpert Tanja Deurloo.

NARCISSUS is het hoogtepunt van November Music. Ciska Weeda, ‘Eigentijds’, Radio 4
Oprechte, diep rakende muziek. Om stil en sprakeloos van te worden. Muziek van Nu

In haar zeer melodische en lyrische muziek verenigt Calliope Tsoupaki twee werelden: haar Griekse wortels en haar westers georiënteerde opleiding die zij afsloot bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De afgelopen jaren boekte Tsoupaki successen met grote werken als haar Lukas Passie (2008), het muziektheaterstuk Medea (2010) en het oratorium Maria (2012).

Geurexpert Tanja Deurloo werkt met tal van vooraanstaande parfumeurs en is oprichter van Perfume Lounge Annindriya. Tevens verzorgde zij geurprojecten voor Schiphol, Philips en Robijn. Voor Narcissus componeerde zij een geurlijn in diverse lagen, waarin een metamorfose van mens naar bloem plaatsvindt.

Nieuw Amsterdams Peil | Lars Wouters van den Oudenweijer, basklarinet | Ron Schaaper, hoorn | Astrid Haring, harp | Gerard Bouwhuis, piano | Heleen Hulst, viool | Michael Stirling, cello

www.calliopetsoupaki.com

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten