zo 7 oktober 2007
0:30
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag

Tied & Tickled Trio – Muzikale gedaanteverwisselingen en glockenspiel

Ondanks de suggestie die wordt gewekt hebben we hier niet te maken met een trio maar met een quintet, soms zelf aangevuld tot compleet orkest. De basis van deze band wordt gevormd door de broers Micha en Markus Acher, afkomstig uit de gelederen van o.a. The Notwist, 13 & God en Lali Puna. Het Tied & Tickled Trio, één van de langstlopende nevenactiviteiten van de beide Achers, kruist instrumentale jazz met electronica, dub en postrock. Electronische postjazz is misschien wel de meest adequate omschrijving van het geluid van dit collectief.

Aan muzikale afwisseling dan ook geen enkel gebrek, soms lijken de overgangen zelfs op muzikale gedaanteverwisselingen. Het ene moment overheerst de jazz met piepende saxofoonsolo’s, het andere moment neemt een space-achtige groove het voortouw en overheerst de electronica. In september verschijnt hun zevende album ‘Aelita’ (op het Berlijnse Morr Music). De basis van dit album bestaat uit repeterende stukjes glockenspiel, afgewisseld met dubbeats en flarden bas. Veelzijdig is het Tied & Tickled Trio in elk geval altijd!

CRACK WHORE SOCIETY (ft. T. Raumschmiere on drums)
De Crack Whore Society is afkomstig uit de Punk and Hardcore scene van de vroege jaren 90. Hun gelijknamige album bundelt 14 songs in 35 minuten. T.Raumschmiere (Shitkatapult / Mute) produceerde het album en drumt ook mee; voor de mastering was Christian Vogel verantwoordelijk (ook een legende uit de techno scene – hij maakt o.a. deel uit van Super Collider met Jamie Lidell). De Crack Whore Society produceert een extreem dichte geluidsmuur aan garage-rock … Nu eens niet als frontman of platendraaier beukt niemand minder dan T. Raumschmiere keihard mee op de ‘attitude’ van deze muzikale ‘crackhoeren’. Rocken tot op het bot dus.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten