za 10 maart 2012
17:00
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag

Jóhann Jóhannsson & Hildur Gudnadóttir. Twee muzikanten uit de altijd interessante IJslandse muziek-scene bundelen de krachten voor een bijzondere muzikale ontmoeting. Jóhann Jóhannsson is de drijvende kracht achter kunstcollectief, platenlabel en artistieke denktank Kitchen Motors en bovendien toetsenist van de band Apparat Organ Quartet. Daarnaast schrijft Jóhansson geregeld muziek voor theater, film en televisie. Zo bevat zijn cd The miner’s hymns (2011) de sferische soundtrack bij de gelijknamige film van Bill Morrison over de teloorgang van de Britse mijnindustrie.

Celliste en componiste Hildur Gudnadóttir is lid van de IJslandse groep múm en staat regelmatig op de planken met Pan Sonic. Onder haar artiestennaam Lost in the Hildurness bracht zij in 2006 bovendien haar eerste solo-album op de markt: Mount A, waarop zij met behulp van een loop-generator contemplatieve dialogen met zichzelf aangaat.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten