za 11 oktober 2008
23:00
Paard van Troje
Prinsegracht 12 Den Haag

De Westerse samenleving lijkt gefocust op zekerheid en vastigheid. Elk risico wordt uitgebannen. Er is geen instabiliteit of zelfs maar twijfel mogelijk en alle hoop is gevestigd op de moderne technologie die ons zal bevrijden van elk risico. Zo verliezen we ons talent tot improviseren en omgaan met onzekerheden. In Homage to Hazard wordt het toeval en de instabiliteit opgezocht, worden van twijfel en vraagtekens nieuwe songs gemaakt. Het POW Ensemble ontkent het nut van technologie niet, maar onderzoekt de risico’s daarvan. Het resultaat is muziek die een ongemakkelijk gevoel oproept maar niet de realiteit ontkent.

De voorstelling Homage to Hazard is een jazzy programma met veel geïmproviseerde muziek en songs, bizarre teksten en ontregelende stukken rond het thema: de (on)zekerheden des levens – virtuoos behandeld met ironie en humor. Computer en live elektronica gooien alle zekerheden overhoop. De virtuoze teksten van Han Buhrs en Guy Harries, en de spetterende soli van trombonist Wolter Wierbos en saxofonist Luc Houtkamp maken dit optreden tot een feest!

Het POW Ensemble is in 2001 opgericht en staat onder artistiek leiderschap van musicus en componist Luc Houtkamp. Bij dit ensemble staat het gebruik van de computer als muziekinstrument centraal. De doelstelling van het ensemble is de mogelijkheden van digitale technieken toe te passen en een plaats te geven binnen de kamermuziek. Daarmee is het POW Ensemble te karakteriseren als een uniek kamermuziekensemble met 21e-eeuwse instrumenten. Computermuziek wordt maar al te vaak beschouwd als een voor buitenstaanders volstrekt onbegrijpelijke muziekvorm die slechts door enkele ingewijde ‘nerds’ wordt gewaardeerd. Het POW Ensemble doorbreekt dit isolement en geeft computermuziek een plaats te midden van de muzikale wereld. Hier wordt echte, levende muziek gemaakt!

Han Buhrs – stem, live elektronica | Guy Harries – stem, fluit, computer | Luc Houtkamp – saxofoon, computer, live elektronica | Jacqueline Hamelink – cello (vervangt Nina Hitz) | Wolter Wierbos – trombone | Micha de Kanter – geluidstechniek

Teksten en composities: Han Buhrs, Guy Harries en Luc Houtkamp

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten