14:30
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag
Tickets kopen
14:30
Korzo
Prinsestraat 42
Den Haag
Tickets kopen

Saxofonist Femke IJlstra en violist Merel Vercammen hebben samen een programma ontwikkeld geïnspireerd op The Parliament of Things, een concept van de Franse filosoof en socioloog Bruno Latour. Al in 1991 stelde Latour dat het antropocentrische wereldbeeld tekortschiet om de vraagstukken van onze tijd te begrijpen. Latour wil een stem geven aan de natuur: de planten, dieren en dingen. Nu, dertig jaar later, worden we hardhandig geconfronteerd met de juistheid van zijn visie: het coronavirus, de klimaatcrisis, artificiële intelligentie – het zijn stuk voor stuk grote kwesties die de almacht van de mens hekelen.

IJlstra en Vercammen hebben vier componisten gevraagd om te reflecteren op de theorie van Latour. Sarah Neutkens, Karmit Fadael, Aftab Darvishi en Nuno Lobo nemen de luisteraar mee in een zoektocht naar Latours ideeën over natuur, wetenschap, cultuur, politiek en hybride vormen.

Duo violist Merel Vercammen en saxofonist Femke IJlstra voor hun concertreeks Het Parlement der Dingen.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten