16:30
Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag
Tickets kopen
16:30
Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag
Tickets kopen

Componist en muziektheatermaker Meriç Artaç laat zich in haar werk inspireren door mensen die zij op straat observeert. Tijdens haar tweejarige traject als artist-in-residence bij het Festival Dag in de Branding ontwikkelde ze vijf verschillende muzikale personages gebaseerd op die ontmoetingen. In november sluit zij haar residency af met de nieuwe opera The Arrival of Mr. Z. Hierin brengt Artaç haar personages bij elkaar in hun zoektocht naar hun schepper: Mr.Z. Wat gebeurt er als vijf totaal verschillende personages elkaar ontmoeten? Waarom zijn zij wanhopig op zoek naar hun schepper?

 

De personages
De vijf personages in de nieuwe opera van Meriç Artaç zijn het resultaat van een onderzoek naar de muzikale weergave van diepe emoties en de innerlijke processen die daaruit voortvloeien. Bij Rudan (bariton) onderzoekt Artaç het geluid van depressie, in Yori (basklarinet) het geluid van angst, in Gece (sopraan) het geluid van melancholie, in Korke (zang en tapdans) het geluid van trots en in Zizos (fluit) het geluid van bescherming.

Meriç Artaç: “Samen met regisseur Sjaron Minailo creëer ik een zeer kleurrijke, dynamische ervaring voor het publiek. Alle personages die ik afzonderlijk heb gepresenteerd, komen samen in de grande finale, in het huis van Mr. Z. Tijdens de opera zullen ze moeten samenwerken: de eenzame personages hebben elkaars steun hard nodig.

Meriç Artaç bevraagt in The Arrival of Mr. Z. wat ze om zich heen ziet gebeuren. In deze voorstelling gaat zij in op de rol van externe mechanismes in onze samenleving, zoals geloof, levensovertuiging, idealen en macht. In hoeverre hebben zij een verbindende functie en in hoeverre vormen ze een bedreiging? The Arrival of Mr. Z. is een reflectie op het spanningsveld tussen individualisme en de behoefte om door iets buiten jezelf te worden geleid. Meriç werkt voor deze opera samen met een nieuwe generatie podiumpersoonlijkheden, die garant staat voor theater waarin muziek en beweging de boventoon voeren.

Funda Müjde, stem (Funda)
Brigitte van Hagen, sopraan (Gece)
ntb, bariton (Rudan)
Felicia van den End, fluit (Zizos)
David Kweksilber, basklarinet (Yori)
Julia Pallanch, zang en tapdans (Korke)
Robbrecht van Cauwenberghe, bayan
Meiyi Lee, slagwerk
Robin Veldman, viool
Anna Jurriaanse, altviool
Harry Broom, cello

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten