za 16 maart 2024
15:00
Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag
Tickets kopen

Een vraag: wat is er eigenlijk nieuw aan de Nieuwe Kerk, opgeleverd in 1656? Op deze toepasselijke locatie werpt een groep jonge componisten nieuw licht op het concept ‘vernieuwing’ in de muziek. Soms lijkt het wel of je ‘vernieuwend’ moet zijn om als componist serieus genomen te worden. Maar waarom? En hoe vernieuwend is het nog als iedereen vernieuwend is?

Gastcurator Mathilde Wantenaar vindt het belangrijk om in het festival ook werk van geestverwanten en generatiegenoten te laten horen, die net als zijzelf vaak geen beeldenstormers zijn en juist teruggrijpen op de traditie. Hoe noodzakelijk is vernieuwing eigenlijk – moet iedere componist een revolutionair als Monteverdi, Beethoven of Stravinsky zijn?

De componisten op het programma zijn Amarante Nat, Rick van Veldhuizen, Max van Platen, Tijmen van Tol, Jan-Peter de Graaff en Mathilde zelf. Hun stukken zijn hooguit een paar jaar oud – ja, dat noem je dan nieuwe muziek.

Pelargos Kwartet
Pelargos Kwartet

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten