za 16 maart 2024
17:00
Korzo
Prinsestraat 42 Den Haag
Tickets kopen

Trompet en slagwerk: al sinds de oude Grieken vormen ze een onverslaanbaar duo. Met een militair randje, maar ook een vleugje jazz. SMASH.duo weet dat en daagt vijf componisten uit om met nieuw werk de grenzen te verleggen. Trompettist Chloë Abbott en slagwerker Moritz Koch zijn beiden volop actief in de Europese nieuwemuziekscene. Als SMASH.duo binden ze de strijd aan met de stereotypen die rond hun oeroude instrumentencombi zijn ontstaan. Verwacht geen keurig recital, maar meer iets in de sfeer van een popconcert, met inventieve belichting en stage design.

SMASH.duo vroeg vijf componisten met heel verschillende stijlen om nieuwe stukken voor ze te schrijven. Een van hen, Sara Zamboni, woont ook in Den Haag. De andere vier zijn Vicente Atria, Jalalu-Kalvert Nelson, Jessie Marino en Sowon Yun. Wat ze gemeen hebben is affiniteit met pop en elektronica – en een aangeboren hekel aan stereotypen.

SMASH.duo

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten