za 2 december 2006
23:00
Theater De Regentes
Animatiefilms met live muziek

Hoewel het doet denken aan de bioscopen van 100 jaar geleden (films met levende muziek) is Kijkshock2 een unieke vorm van theater. Sjeng Schupp en Michiel van Dijk maken animatiefilms, componeren daarbij muziek en brengen dat live op het podium in een voorstelling die het midden houdt tussen een avondje korte films en een concert. Ook is er werk te zien en te horen van andere animators en componisten.

Vinex Productions laat maar liefst zes nieuwe films van eigen hand in première gaan in deze tweede editie van Kijkshock, waarbij Sjeng Schupp tekent voor de animaties en Michiel van Dijk voor de muziek. In Hamertje Tik zijn we getuige van een virtuele klusser; in Exit van de visioenen van een kakkerlak op zoek naar de uitgang. Borderline is een film vol verkeersinformatie voor musici. Who knows my nose, de ervaringen van een man met een te grote neus, wordt voorzien van een live hoorspel. De musici functioneren hier als “gerauschmacher”. Morf part two is een beeld-met-muziekimprovisatie en tot slot ziet u De Aktetas, een éénakter over een uit de hand gelopen “Act of God”.

Michiel van Dijk en Sjeng Schupp vroegen ook andere animatiefilmers en componisten om voor Kijkshock2 nieuw werk te maken. Deze componisten zijn Toek Numan, Jaap Dercksen, David Kweksilber en Daniël Hamburger – allen werkzaam op het grensgebied van hedendaags gecomponeerde, jazz- en popmuziek.

(Animatie)filmers Frans Schupp, Eddie D. en Agneia Seiko-Saruliènè zijn ook voor Kijkshock2 aan het werk gegaan. Zij maken gebruik van zeer uiteenlopende animatietechnieken (stop motion, digitaal, getekend) en werkten voor deze opdracht nauw samen met bovengenoemde componisten.

De musici die de muziek live uitvoeren hebben allen ervaring in het spelen van hedendaags klassieke, pop- en jazzmuziek. Het ensemble bestaat uit Bart Lelivelt (accordeon), Jasper le Clercq (viool), Michiel van Dijk (rieten), Sjeng Schupp (basgitaar/contrabas) en Hans van der Meer (slagwerk).

Premières:

  • Morphology – animatie en muziek: Vinex Productions
  • Who knows my nose – animatie en muziek: Vinex Productions
  • De Aktetas – animatie en muziek: Vinex Productions
  • Hamertje Tik-animatie : Vinex Productions, muziek-Guus Janssen
  • Exit – animatie en muziek: Vinex Productions
  • Borderline – animatie en muziek: Vinex Productions
  • Untitled –   animatie en muziek: Harry de Wit / Nice and Fresh and Greasy – animatie: Eddie D., muziek: Jaap Dercksen
  • Great Ocean – animatie: Frans Schupp, muziek: Toek Numan
  • Lemonfactory – film en choreographie: Agneia Seiko-Saruliènè, muziek: Daniël Hamburger

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten