za 21 mei 2022
15:00
Barth Kapel
Brouwersgracht 2 Den Haag

De partituur van Monteverdi’s tweede opera L’Arianna raakte na de première op 28 mei 1608 voorgoed zoek, maar het hartverscheurend mooie recitatief Lamento d’Arianna is wel bewaard gebleven. Arianna en haar tijdloze emoties vormen voor harpiste Michela Amici de inspiratiebron voor een programma rond het thema ‘klaaglied’. Aan de hand van een reeks stukken voor mezzosopraan en barokharp wil ze reflecteren op de tijd waarin we leven.

Centraal staat het speciaal voor deze editie geschreven stuk A Freedom’s Lament van Amarante Nat, op tekst van de uit Zuid-Afrika afkomstige schrijfster Julia-Beth Harris. Met hen beiden werkt Amici samen tijdens haar jaar als artist-in-residence bij Festival Dag in de Branding. Ook heeft ze choreograaf en regisseur Peter Leung en mezzosopraan Georgia Burashko bij het project betrokken. Gezamenlijk geven zij gestalte aan een eigentijds ‘lamento’ (klaagzang): wat zou Ariana ons vandaag de dag vertellen, en hoe kunnen muziek en scenografie haar boodschap overbrengen?

In deze video vertelt Michela meer over haar werk.

Amarante Nat, Georgia Burashko, Michela Amici
Michela Amici

De Italiaanse Michela Amici speelt zowel barokmuziek (op een drievoudige barokharp) als eigentijdse muziek (op de klassieke pedaalharp). Na haar opleiding aan het conservatorium van Pesaro in Italië specialiseerde ze zich bij harpiste Ernestine Stoop (Den Haag) in de hedendaagse muziek en bij de Oostenrijkse Christina Pluhar (Graz) in de historische uitvoeringspraktijk. In juni verschijnt Amici’s debuutalbum met mezzosopraan Georgia Burashko, getiteld Dal suono dolcissimo.

 

 

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten