za 21 mei 2022
20:15
Paard, Grote zaal
Prinsegracht 12 Den Haag

Fake news is het onderwerp in Follow, een muziektheaterstuk van de Portugese componist Igor C Silva. Nieuws – echt of nep – verspreidt zich dankzij de moderne technologie razendsnel: het accelereert, gaat viraal en al gauw heeft niemand er meer controle over. We swipen, ‘volgen’ en proberen te reflecteren hoe we ons tot die informatie moeten verhouden. Hoe voelt het om een waarheid na te jagen en jezelf daarbij te verliezen?

Na de première in de Gaudeamus Muziekweek 2021 schreef de Volkskrant: ‘Follow van Igor C Silva beukt je zintuigen bont en blauw met machinaal geluidsgeweld, honende koperblazers en manisch flikkerende videobeelden. Midden in deze ontregelende klankwereld doet Stephanie Pan haar pakkende verhaal. Ze speelt, af en toe zingend, een tv-journalist die een verhaal verzint om volgers te vergaren. Pan en het Ensemble Klang zijn samen fantastisch.’

Bekijk hier de trailer van Follow.

 

Follow - Igor C Silva
Igor C. Silva

Igor C Silva werd geboren in Porto en woont tegenwoordig in Amsterdam. Hij houdt zich bezig met elektronica en nieuwe media, die vaak een toepassing vinden in multimediaspektakels waarin performers, computers en luidruchtige, psychedelische objecten een zintuigelijke ervaring creëren. Silva doceert live elektronica aan het Conservatorium van Brussel en werkt aan een proefschrift.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten