vr 20 mei 2022
21:00
Kloosterkerk
Lange Voorhout 4 Den Haag
extra concert om 22:30
Thomas van Dun
Thomas van Dun

De jonge componist Thomas van Dun is niet voor één gat te vangen: zijn werkterrein bestrijkt het hele spectrum tussen symfonieorkest en dance. Tijdens zijn residency bij Festival Dag in de Branding werkt hij aan een compositie waarmee hij een trance-ervaring wil bewerkstelligen. Let op de voorstelling van 21:00u is uitverkocht er is een extra voorstelling van het stuk Light Mass om 22:30u koop hier kaarten.

De uitvoerenden zijn Ensemble Klang en de avontuurlijke organist Geerten van de Wetering. Muziek, licht en projecties zullen het publiek in een totaalbeleving onderdompelen. Visual artist Frouke ten Velden verzorgt de lichtanimaties op het plafond tijdens dit concert, waar het publiek liggend op bedden naar zal kijken.

In deze video vertelt Thomas meer over zijn werk.

Thomas van Dun (Nederland, 1995) is een hedendaagse componist en songwriter. Hij heeft geschreven voor diverse ensembles, waaronder meerdere symfonieorkesten. Zijn werk onderscheidt zich door zijn ritmische levendigheid, zijn banden met elektronische dansmuziek, kleurrijk gebruik van instrumentatie en grootse ruimtelijke gebaren. Hij heeft stukken geschreven voor o.a. het Residentie Orkest en de inhuldiging voor de Olympische Spelen van 2018. Voor het Nederlands Studentenorkest schreef hij vorig jaar In Transit, met slagwerker Dominique Vleeshouwers in de hoofdrol; met het orkestwerk Unrestrictions leverde hij afgelopen najaar een bijdrage aan de opening van de nieuwe Haagse concertzaal Amare. Van Dun studeerde bij componisten als Martijn Padding, Yannis Kyriakides, Dai Fujikura en Calliope Tsoupaki aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Royal College of Music in Londen.

Thomas van Dun

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten