za 21 mei 2022
16:15
Nieuwe Kerk
Spui 175 Den Haag
Julian Maple-Oliveira

De Braziliaanse componist Julian Maple-Oliveira, die niet alleen compositie maar ook sonologie studeerde, houdt van alternatieve en complexe popmuziek. Al deze interesses heeft hij nu gebundeld in een experimentele liedcyclus voor sopraan, akoestische instrumenten (bespeeld door de leden van het New European Ensemble) en zelfgebouwde elektromechanische instrumenten.

In deze video vertelt Julian meer over zijn werk.

Aansluitend brengt het New European Ensemble de Nederlandse première van Ritroverai le nubi – een werk over kinderlijke stilte en contemplatie van de Italiaanse Amsterdammer Giuliano Bracci.

Julian “Voor het project bij Dag in de Branding ontwikkel ik een serie van vijf muzikale experimenten in de vorm van liederen voor stem, elektronica en instrumentaal ensemble. Dit project combineert mijn liefde voor cartoons en hedendaagse muziek. Door deze twee liefdes aan elkaar te koppelen, heb ik een persona gecreëerd genaamd Oliver Maple – een stripfiguur die muziek schrijft en fantastische (en leuke) avonturen beleeft.” De 5 liederen van Julian beluister je hier. Op 21 mei worden ze uitgevoerd in een speciaal arrangement door het New European Ensemble.

Julian Maple-Oliveira
Julian Maple-Oliveira

Julian Maple-Oliveira (Brazilië, 1993) is een componist en producer van electronische muziek, hij studeerde compositie en sonologie aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Zijn productie omvat voornamelijk werken voor akoestische bronnen met de combinatie van elektronische middelen. Julian’s muziek wordt gekenmerkt door een hoge mate van instrumentale virtuositeit, speelsheid, snelheid, optimisme en algemene sonische scherpte. Zijn stukken onderzoeken een breed scala aan onderwerpen en zijn vaak geïnspireerd door dingen waar hij van houdt, zoals wetenschap, natuur en leuke dingen.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten