za 28 maart 2015
22:15
Grote Kerk

Rites for a New Utopia is een theatraal evenement dat voortkomt uit twee verlangens: de droom om de traditionele hiërarchieën en rigide scheiding tussen componist, uitvoerder, instrumentmaker en publiek te negeren en de ambitie om terug te gaan naar de vroegere eenheid van de kunsten door beeld, geluid, ruimte, beweging en het lichaam te verenigen in de esthetische ervaring.

Het programma bestaat uit nieuw werk voor het 17e eeuwse carillon van de Grote Kerk van Lars Kynde. Het werk van Lars zal elektroakoestisch worden verwerkt door Ángel Faraldo binnen in de Grote kerk. Verder zijn er performances met nieuwe instrumenten en geluidssculpturen van Mariska de Groot, Matteo Marangoni en Dieter Vandoren.
De avond wordt afgesloten met een speciale uitvoering van Partita for Variable Air Compression van Horst Rickels. Dit Nederlandse geluidskunstwerk werd voor het eerst opgevoerd in Den Haag in 1989 en zal nu opnieuw worden uitgevoerd door Rickels op zijn zelfgemaakte orgel Mercurius Wagen.

Rites for a New Utopia wordt gepresenteerd door het kunstenaarscollectief platform iii in samenwerking met Het Nutshuis. Het programma is onderdeel van de viering van het 25 jarig bestaan van de ArtScience Interfaculty.

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten